Ieeja

Reģistrācija
Sākums
 
 
Ziemassvētki ...
Apsveic vienkārši tāpat
500
Sākums » 2009 » Novembris » 8 » Zaķēna Fēliksa Ziemassvētku ceļojums apkārt pasaulei” – īstus svētkus bērniem uz ledus
Zaķēna Fēliksa Ziemassvētku ceļojums apkārt pasaulei” – īstus svētkus bērniem uz ledus
08:59

Bērnus kopā ar vecākiem gada nogalē gaida krāšņs Ziemassvētku koncertuzvedums uz ledus, kuru piecās Latvijas pilsētās sniegs Rīgas ledus teātra studijas bērni un jaunieši.

 

Mēs visi gaidām gadu miju, svētkus un dāvanas. Tāpat mēs vienmēr vēlamies ticēt brīnumam, ka nākamais gads būs laimīgāks un arī mēs paši kļūsim labāki, gudrāki, pratīsim novērtēt visu skaisto, patieso un vērtīgo savā dzīvē.

1

Koncertuzveduma ”Zaķēna Fēliksa ceļojums pasaulē pirms Ziemassvētkiem’’ scenārijs veidots pēc vācu autores Anetes Langenas grāmatas ’’Vēstules no Fēliksa’’ motīviem. Jāpiebilst, ka Vācijā šis grāmatas sižets pārtapis arī multiplikācijas filmā, kas guvusi mazo skatītāju lielu atsaucību. Mūsu koncertuzvedums tāpat kļūs par spilgtu un krāsainu notikumu gan mazākiem, gan lielākiem skatītājiem. Koncertuzvedums pirmo reizi tika izrādīts 16 reizes astoņās Latvijas pilsētās 2008. gada nogalē un  guva mazo skatītāju atzinīgu novērtējumu.

 

Bērnu un jauniešu centra „Attīstība’’ Rīgas ledus teātra studijas dalībnieku – mazāku un lielāku slidotāju vecumā no 5 gadiem – priekšnesumi, lieliska mūzika, krāšņi tērpi, gaismu rotaļas uz ledus – tas viss būs!

 

Koncertuzvedumā rotaļu zaķēns, vārdā Fēlikss, dodas ar slidām apceļot pasauli tieši pirms Ziemassvētkiem! Fēliksa saimnieces Sofijas sapnī rotaļlieta atdzīvojās un dodas tālā ceļojumā. Pasaule, kas paveras zaķēna acīm, mudina gan bērnus, gan pieaugušos padomāt ne tikai par cilvēku savstarpējām attiecībām, bet arī par mūsu attieksmi pret savām lietām.

 

Mazajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja redzēt, kā zaķis Ēģiptē pārtop par mūmiju, noskatīties, kā dejo Āfrikas bērni, un vērot Itālijas lielo saldējumu slidojumu.

 

Koncertuzveduma saturu palīdzēs izprast arī teksts latviešu valodā.

 

Uzveduma horeogrāfijas autors ir ilggadējais Latvijas baleta mākslinieks Aleksandrs Kolbins, režisore – Mārīte Šmaukstele, trenere – Anna Dubova.

 

Pasākuma nolūks ir pavērt bērniem vispusīgāku skatu uz pasauli un globāli pastāvošām vērtībām, iepazīstināt viņus ar mākslinieciskiem tēliem, radīt iespēju maziem un lieliem skatītājiem baudīt burvīgu pasākumu.

 

Kopš 2003. gada Ziemassvētkos bērni ne vien Latvijas pilsētās, bet arī āŗzemēs ik gadu ir noskatījušies vairākus studijas pasaku uzvedumus uz ledus: „Sniega karaliene”, ”Īkstīte'', ''Meža gulbji'', „Ziemassvētku brīnumainās pārvērtības”. Pasakas palīdz bērniem izprast pasauli un veido viņu personības.

 

Ziemassvētki ir laiks, kad mēs tik ļoti vēlamies iepriecināt savus tuvākos.

 

Uzdāviniet saviem bērniem un sev jauku notikumu uz ledus!

 

Uzvedumi notiks ledus hallēs: 18. decembrī Daugavpilī 15.00, 20. decembrī –Brocēnos 12.00, 21. decembrī – Tukumā 15.00, 22. decembrī –Jūrmalā, Majoros 15.00; 25. decembrī Rīgā, Volvo hallē 12.00.

 

Pēc koncertuzveduma pasākumu vietās notiks mazo mākslinieku un skatītāju saslidošanās un Ziemassvētku vecīša dāvanu saņemšana.

Mazākie līdz 5. gadi droši varēs iekārtoties klēpī pie vecākiem bez biļetes.

 

Biļetes: Biļešu serviss kasēs ( no 3. novembra), ledus hallēs un pa tālruni 29108336.

 

Papildu informācija: Mārīte Šmaukstele Bērnu fonds „Attīstība’’; Tālrunis: 29108336; 67673285; www.ledusteatris.lv

Skatījumu skaits: 1631 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:
Ziņu kalendārs
«  Novembris 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Meklēšana
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright Arnis Freimanis © 2024
Uzturēšanu nodrošina uCoz