Ieeja

Reģistrācija
Sākums
 
 
Ziemassvētki ...
Apsveic vienkārši tāpat
500
Sākums » 2009 » Novembris » 8 » Nāc līdzās Ziemassvētkos
Nāc līdzās Ziemassvētkos
08:36

Nāc līdzās Ziemassvētkos ir labdarības akcija, kurā, sniedzot roku festivāla Nāc līdzās jaunajiem, talantīgajiem bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, piedalās un kopā vienotā priekšnesumā uzstājas Latvijas labākie skatuves mākslinieki. Rezultātā top emocionāli spilgts un neaizmirstams skatuvisks priekšnesums, kurā, saplūstot mākslā, vairs nav robežu starp lielo mākslinieku un sēdošo ratiņkrēslā vai bērniem ar redzes vai dzirdes traucējumiem, vai garīgi citādi attīstīto. Mums – sabiedrībai tikai jāgrib viņus saredzēt, lai arī Latvijā varētu rasties savi Bocelli. Mums tikai nedaudz jāatbalsta šie bērni un jaunieši, jāpalīdz tiem iekļauties pilnvērtīgā dzīvē.

2009.gadā par Nāc līdzās Ziemassvētkos norises vietu izvēlēta Sv. Pētera baznīca (kur norisināsies Lielā Ziemassvētku radošo darbu izstāde un Ziemassvētku koncerts) un pilsētas Lielā egle Doma laukumā, kurai šogad dots nosaukums „Uz eņģeļa spārniem”. To rotās Antūžu speciālās internātskolas, Strazdumuižas internātvidusskolas-attīstības centra, Rīgas 4.mūzikas un mākslas skolas audzēkņu roku darināti eņģeļi, uz kuru spārniem tiks uzrakstītas vislabākās domas un novēlējumi mums visiem. Gaišās domas eņģeļu spārnos iemūžinās daudzi sabiedrībā cienījami cilvēki un mākslinieki, kas piedalīsies šajā Ziemassvētku labdarības akcijā. Rotu gatavošana jau sākusies oktobrī.

27.novembrī Sv. Pēterbaznīcā atklās bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām radošo darbu izstādi, kurā būs redzami darbi no visas Latvijas. Interesenti izstādes darbus pret ziedojumiem varēs iegūt savā īpašumā, visi iegūtie līdzekļi tiks atdoti bērniem – darbu autoriem. Izstāde būs skatāma līdz 17.janvārim.

17.decembrī Pēterbaznīcā notiks Nāc līdzās Ziemassvētkos svētku koncerts, kuru filmēs Latvijas Televīzija. Koncertā piedalīsies bērni ar īpašam vajadzībām – festivāla Nāc līdzās laureāti kopā ar sabiedrībā pazīstamiem un iemīļotiem profesionāliem skatuves māksliniekiem, apvienojoties vienotā priekšnesumā. Koncertā piedalīsies tādi Latvijā zināmi mākslinieki kā Sergejs Jēgers, Kristīne Gailīte, Armands Siliņš, Ieva Akurātere, Rēzija Kalniņa, Oskars un Raimonds Petrauski, Rihards Zaļups, grupa Melo M, Ieva Kerēvica, saksofonists Toms Rudzinskis un citi. Festivāla noslēguma koncerts iecerēts kā garīgi piesātināts, mākslinieciski augstvērtīgs un emocionāli bagāts notikums Latvijas kultūras dzīvē Ziemassvētku laikā, ar ierakstu radio un televīzijā.

Labdarības akcijas patronese arī šogad ir Vaira Vīķe-Freiberga, līdzīgi kā tas bija jau 2007.gadā. Domājam, ka viņas sirdsdegsme, gaišais prāts un reālā klātbūtne palīdzēs šos svētkus darīt vēl harmoniskākus un priecīgākus.


Skatījumu skaits: 1088 | Pievienoja: Admin | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma
Lietotāja vārds:
Parole:
Ziņu kalendārs
«  Novembris 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Meklēšana
Vietnes draugi
Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Copyright Arnis Freimanis © 2024
Uzturēšanu nodrošina uCoz